Augustus 2016

27 augustus 2016
Het Parool. Column Johan Goossens over een mbo stagiaire die weggestuurd wordt.
(PS van de week)


Clint. Dat gedoe met die culturen (pag. 33).

Cabaretier en ROC-docent Johan Goossens schrijft in zijn column over Clint. Een woedende stagebegeleider belt op om te zeggen dat Clint al drie keer niet op zijn stage is verschenen. Het blijkt dat Clint kostwinner thuis is, sinds zijn vader is overleden, en s’nachts een bijbaan heeft. Hij moet op zaterdag stage lopen, maar kan op weekenddagen geen gebruik maken van het gratis openbaar vervoer. En het blijkt dat hij al weken geen stagevergoeding heeft ontvangen van de stagebegeleider. Lees hier de column van Johan Goossens in het Parool.

Een aantal reacties via Twitter:
– Hulde voor deze #leraar. Zijn school is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de BPV. Wat doet de school? (@Bartha Huijberts).
-“Prachtig verhaal over één van onze kwetsbare jongeren” twitterde een collega van het ROC.

Reactie van Stages in Zuid: “Prachtig of vreselijk verhaal over overbelaste mbo-leerling die weggestuurd wordt? Wat kan beter?”
Journalist Ronald Buitelaar reageerde daarop met: “Mag ik iig suggereren om de stagebegeleiding vanuit het mbo zo robuust mogelijk te maken.”

Een andere reactie: “Zou een zorgvuldige accreditatie van de BPV-bedrijven en een diploma voor praktijkopleiders het wegsturen van Clint hebben kunnen voorkomen?”

Op welk moment liggen er in het stageproces kansen voor verbetering? Hoe zou het nu met Clint gaan? Binnenkort hierover een vervolg in de vorm van een casestudy. Reacties zijn tot die tijd welkom: mail naar info@stagesinzuid.nl

Reacties gesloten