Juli 2016

14 juli 2016
Niet te geloven

Het onderwijs zat de ambities van pro/mbo leerling Chaimae flink in de weg. Lees hier in ‘Baanbreker’ van Start Foundation de rubriek Niet te geloven over haar moeizame pad van mbo 3 naar de mbo 4 opleiding Management Assistent; ‘Onderwijs verspilt kostbaar talent’.

Het onderwijs moet leerlingen klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Maar in het geval van Chaimae zat het onderwijs haar ambities juist in de weg. De ene school na de andere probeerde haar richting arbeidsmarkt te duwen, maar Chaimae hield vast aan haar droom managementassistent te worden. Met hulp van stagebedrijf Buck Models heeft ze haar diploma nu toch bijna gehaald. Een bijzondere aflevering van de rubriek Niet te geloven in de nieuwste editie van Baanbreker. Klik hier om verder te lezen.

Behalve Chaimae waren er nog zeven leerlingen die na het behalen van het mbo 3 diploma Secretarieel niet mochten doorstromen naar de eenjarige kopopleiding mbo 4. De redenen waren onduidelijk; hun beroepshouding zou niet goed zijn en later zouden slechte resultaten voor rekenen de reden zijn.

De meiden wisten zeker dat ze het wel konden en vier van hen stroomden in bij een andere ROC. Daar kwamen ze echter terecht in een driejarige opleiding waar ze door een aantal docenten steeds werden ontmoedigd om door te gaan. Ze kregen te horen dat ze beter konden gaan werken en werden 2 leerlingen zelfs na een half jaar al uitgeschreven terwijl ze nog wel lesgeld voor het hele jaar moesten betalen. De andere 2 probeerden tegen wil en dank door te gaan, maar het was een heilloze weg. Aan het eind van het schooljaar kregen ze via Stages in Zuid de tip waar het wel nog mogelijk was om de mbo 4 opleiding in één jaar te halen. De leerlingen hadden nog maar 1 jaar recht op studiefinanciering dus het was spannend, maar het is nu echt gelukt! Op 14 juli krijgen ze het felbegeerde mbo 4 diploma en stromen ze door naar het hbo (o.a. pabo) of gaan op zoek naar een baan. Een klasgenoot van hen die ook niet door mocht stromen heeft vorig jaar al het mbo 4 diploma gehaald op een andere locatie.

Chaimae, Hafsa, Siham en Selma, van harte gefeliciteerd met dit succes!

Reacties gesloten